Sejem ambient Ljubljana 2012

08.11.2012
Od 6.-11. novembra 2012 se je na gospodarskem razstavišču odvijal Sejem pohištva Ambient Ljubljana 2012.
Sejem ambient - vgradne omare Venge
Tradicionalen sejem pohištva Ambient Ljubljana 2012, kljub verjetno rekordno majhnemu številu razstavljalcev je bil vreden ogleda, že zaradi vsaj treh zanimivih kosov pohištva oz. idej.

S svojo prisotnostjo na sejmu podjetje Venge dviga nivo kulture v smislu promocije in prodaje vrhunskih vodil Raumplus, ki jih vgrajujejo v vgradne omare. V pestri paleti vratnih polnil, različnih oblikah ročajev ter načinih vpenjanja vratnih kril so letos bile predstavljene tudi novosti.

Ena izmed njih je sistem omare, za katero so v Kolnu prejeli prvo nagrado v kategoriji "Interior inovation award 2012". Sistem se lahko postavi na sredino prostora in služi kot optična pregrada. V omari je prostora za knjižne police, predalnike, pisalno mizo in izvlečni sistem obešalnikov. Uporabna je v primerih, ko si želimo npr.  v dnevni sobi urediti premično pisarno oz. ko želimo sicer velik prostor delno pregradit. Uporabna pa je tudi v vhodnih vežah, kot omara za čevlje in obleke. Prednost sistema je tudi v njegovi višini, saj meri 2100 mm in se ga lahko uporabi v večini prostorov.

Druga novost so vodila oz. način vpenjaja vratnih kril. Vodilo je dvignjeno od tal in vpeto v omaro. Efekt je, kakor da bi vrata visela. Prednost takšnega sistema je v vzdrževanju čistoče saj z metlo neovirano dosežemo tudi pod vratna krila.

Zanimiv primerek vrhunsko izdelanega in obdelanega kosa pohištva je jedilna miza Privid/ S Klanca, Mizarstva Bolčič. Glavna posebnost mize so stranice, ki ponazarjajo spiralo. Zanimiva ideja, predvsem pa, kot že napisano zelo dobra izvedba.

miza privid

Zanimiv kos pohištva je tudi nočna omarica proizvajalca Iles, ki ponazarja drevesni hlod.Galerija: 5 slik

Zadnje novice


08.
Nov
2012

Sejem ambient Ljubljana 2012

Od 6.-11. novembra 2012 se je na gospodarskem razstavišču odvijal Sejem pohištva Ambient Ljubljana 2... več »
01.
Dec
2014

Lepe svetilke

Osvetlitev prostorov je sama po sebi samoumevna, saj si dandanes ne predstavljamo preživljanja dolgi... več »
17.
Maj
2011

Nepovratna sredstva za nakup objektov

Slovenski regionalno razvojni sklad Ribnica najavlja, da bo predvidoma dne 20.5.2011 v Uradnem listu... več »
05.
Sep
2012

Sejem 45. MOS 2012 v Celju

12. - 18. septembra 2012 se bo odvijal MOS(Mednarodni sejem obrti in podjetnosti). več »