Zidne obloge


Lesene ali kamnite. Iz umetnih ali naravnih materijalov. Z efektom večanja ali manjšanja prostora.
Stene z dekorativnimi barvami
Proizvajalci dandanes ponujajo paleto neštetih idej in kombinacij. Da si boste zožali izbor in posledično tudi olajšali nakup je pomembno, da si odgovorite na nekaj vprašanj:
  • kakšna bo namembnost prostora?
  • ali se nagibate bolj k naravnim ali umetnim materijalom?
  • kaj želite s prostorom sporočit?
Kamnite zidne obloge pridejo zelo lepo do izraza in so najprimernejša zidna obloga za vinske kleti ter prostore wellness centrov z notranjimi bazeni. Zelo pogosto pa se pojavljajo tudi v jedilnicah, dnevnih sobah, vhodnih vežah, kuhinjah, kopalnicah, vendar le kot detajl, ko je ena izmed sten "oblečena" v kamen. Zidna obloga v obliki kamna je torej  vsestransko uporabna - odvisno je le, katero barvo in obliko boste izbrali. S tem pa boste že pogojevali stil.

Kot zanimiv detajl tako v jedilnicah in dnevnih sobah, kot tudi v kopalnicah so v zadnjih letih na pohodu tudi lesene zidne obloge. Ko del stene oblečemo v les, nanj pa lahko izrezkamo različne klasične ali moderne vzorce. S tem bomo zagotovo na nevsakdanji način popestrili steno.

Zelo pogosta zidna obloga pa so tudi ogledala. V kolikšnem obsegu in v kakšni obliki jih boste izbrali pa je odvisno od prostora in efekta, ki ga želite doseči. Ogledala, kot zidna ali stropna obloga so pogostejša v prostorih javnega značaja - restavracije, pa tudi fitness centri in telovadnice. Ni pa za zanemarit dejsta, da jih najdemo tudi v zasebnih prostorih, kot so jedilnice in kopalnice.


Galerija: 7 slik

Zidne obloge


Kamnite zidne obloge

Moderni ali klasično oblikovani prostori. Dnevne sobe ali vinske kleti. Kamen je vsestranski. več »


Tapete

Tapete poznamo že vrsto let. Res pa je, da so pred nekaj leti doživele nov preporod.


Ogledalo, kot zidna obloga

Prvotno so ogledala namenjena uporabni funkciji.