Zidne obloge


Lesene ali kamnite. Iz umetnih ali naravnih materijalov. Z efektom večanja ali manjšanja prostora.
Stene z dekorativnimi barvami
Proizvajalci dandanes ponujajo paleto neštetih idej in kombinacij. Da si boste zožali izbor in posledično tudi olajšali nakup je pomembno, da si odgovorite na nekaj vprašanj:
  • kakšna bo namembnost prostora?
  • ali se nagibate bolj k naravnim ali umetnim materijalom?
  • kaj želite s prostorom sporočit?
Kamnite zidne obloge pridejo zelo lepo do izraza in so najprimernejša zidna obloga za vinske kleti ter prostore wellness centrov z notranjimi bazeni. Zelo pogosto pa se pojavljajo tudi v jedilnicah, dnevnih sobah, vhodnih vežah, kuhinjah, kopalnicah, vendar le kot detajl, ko je ena izmed sten "oblečena" v kamen. Zidna obloga v obliki kamna je torej  vsestransko uporabna - odvisno je le, katero barvo in obliko boste izbrali. S tem pa boste že pogojevali stil.

Kot zanimiv detajl tako v jedilnicah in dnevnih sobah, kot tudi v kopalnicah so v zadnjih letih na pohodu tudi lesene zidne obloge. Ko del stene oblečemo v les, nanj pa lahko izrezkamo različne klasične ali moderne vzorce. S tem bomo zagotovo na nevsakdanji način popestrili steno.

Zelo pogosta zidna obloga pa so tudi ogledala. V kolikšnem obsegu in v kakšni obliki jih boste izbrali pa je odvisno od prostora in efekta, ki ga želite doseči. Ogledala, kot zidna ali stropna obloga so pogostejša v prostorih javnega značaja - restavracije, pa tudi fitness centri in telovadnice. Ni pa za zanemarit dejsta, da jih najdemo tudi v zasebnih prostorih, kot so jedilnice in kopalnice.


Galerija: 7 slik

Zidne obloge


Ogledalo, kot zidna obloga

Prvotno so ogledala namenjena uporabni funkciji.


Tapete

Tapete poznamo že vrsto let. Res pa je, da so pred nekaj leti doživele nov preporod.


Kamnite zidne obloge

Moderni ali klasično oblikovani prostori. Dnevne sobe ali vinske kleti. Kamen je vsestranski. več »